Wednesday 13 September 2017
Quotum arbeidsbeperkten bij overheid
De overheid moet meer arbeidsbeperkte werknemers krijgen. Vanaf 2020 zullen instanties boetes krijgen als zij het quotum niet halen. Dit heeft het kabinet vrijdag besloten na aandringen van demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. Lees Meer »
"Vakbeweging en werkgevers, neem je verantwoordelijkheid!"
"De vakbeweging en de werkgevers lijken het niet zo nauw te nemen met hun verantwoordelijkheid," zegt Niels Rook, bestuurder en teamleider strategie en beleid van het CGMV. De christelijke vakorganisatie is teleurgesteld in deze partijen, die er niet in zijn geslaagd tot een nieuw sociaal akkoord te komen. Lees Meer »
Friday 1 September 2017
Forse toename van uitzendwerk
Het aantal uitzendkrachten in Nederland neemt hard toe. Zelfs zo dat, volgens het CBS, in het tweede kwartaal van dit jaar een stijging te zien is die in ruim tien jaar niet is vertoond. Lees Meer »
Thursday 31 August 2017
Steeds afgewezen na sollicitatie?
Een paar maanden geleden liep jouw contract af en werd dit niet verlengd. Je bent nu druk aan het solliciteren, maar het loopt niet echt steeds soepel. Al een paar keer ben je uitgenodigd voor een gesprek, maar uiteindelijk werd je toch afgewezen. Lees Meer »
Friday 25 August 2017
Zittende werknemers in beweging!
Het mag dan een overbekend gegeven zijn dat ieder mens voldoende beweging nodig heeft, veel mensen met zittend werk komen hier toch niet makkelijk aan. De Gezondheidsraad stak afgelopen week weer eens zijn nek uit, met nieuwe bewegingsrichtlijnen. Maar hoe krijg je als werkgever je mensen ook echt in beweging? Lees Meer »
Thursday 24 August 2017
Waarmee kunnen we u helpen?
Waarmee kunnen we u helpen? > Plaats vacature > CV plaatsen > Loopbaancoach > Werving & Selectie Lees Meer »
Friday 18 August 2017
Nadenken en aanpakken
Jan Noordijk (1958) was verpleegkundige, werkte bij tabaksproducent Philip Morris en is sinds twaalf en een half jaar logistiek manager van de kledinginzameling bij het Leger des Heils. “Als mensen me vragen: ‘Wat moet ik nu doen?’, zeg ik: ‘Je weet toch ook wat je vanavond gaat eten?’” Lees Meer »
Wednesday 16 August 2017
Burn-out en het evangelie
De Maand van de Filosofie, april, had dit jaar als thema: Rust. Studentenpastor Maarten Vogelaar en promovendus Robert van Putten gaan met elkaar in gesprek. “Zoveel jonge mensen krijgen een burn-out. Terwijl we mogen leven uit de kracht van het evangelie en elkaar daarin moeten helpen in de kerk.” Lees Meer »
Friday 11 August 2017
38 procent werkt in woongemeente
In 2015 woonde 38 procent van de werknemers in Nederland in dezelfde gemeente waar ze werkten. En gemiddeld woonde een werknemer 22,6 km van zijn werkplek. Dit blijkt uit nieuwe cijfers omtrent woon-werkafstanden van het CBS over het jaar 2015. Lees Meer »
Doe vrijwilligerswerk... op je werk!
Wat als je iedere ochtend met een stralende glimlach je bed uit zou springen, fluitend onder de douche zou stappen, neuriënd aan je ontbijt zou schuiven en zingend op weg zou gaan naar je werk: de plek waar je iedere dag weer naar uitkijkt?  Lees Meer »