Arbeidsongeschiktheid is geen eigen keus
CGMV maakt zich zorgen over de inspanningen van het kabinet om het moeilijker te maken een arbeidsongeschiktheidsuitkering te krijgen. Voor een grote groep arbeidsbeperkten gaat de uitkering na verloop van tijd fors omlaag. Lees Meer »
Aanhoudend gebrek aan technisch personeel
In minder dan twee jaar tijd is het aantal vacatures in de technologiesector met liefst 16 procent gestegen. Het UWV meldt dat de vraag naar personeel enorm is en dat dat de komende jaren niet zal gaan veranderen. Lees Meer »
Thursday 1 February 2018
NBG maakt ​Braillebijbels voor Ghana
Zelf in de Bijbel kunnen lezen is een ervaring die veel blinden en slechtzienden in Ghana niet kennen. Daar wil het NBG met uw hulp verandering in brengen. Lees Meer »
Nieuw participatie-initiatief van De Hoop
​Een passende werkplek voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is de missie van Werkvisie De Hoop. Dit nieuwe initiatief zoekt vrijwilligers die meehelpen bruggen te bouwen naar een hoopvolle toekomst. Lees Meer »
'Meer begrip nodig voor ex-kankerpatiënten'
Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt daar te weinig rekening mee gehouden op werkvloer. Lees Meer »
Friday 12 January 2018
Voordelen van de werkende 50-plusser
Vijftigplussers konden in de achterliggende crisisjaren maar moeilijk werk vinden. Hoe is dat nu? Van de ongeveer 400.000 werklozen zijn er zo'n 87.000 tussen de 55 en 75 jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees Meer »
Wednesday 3 January 2018
​Wittenberg Experience Days
De Wittenberg is een Bijbelschool in Zeist met een Community, meerdere onderwijsprogramma's (Bijbelschool, Jongerenwerkersopleiding, Discipelschapscursussen), diverse trainingen en sprekers. Ervaar nu zelf hoe het is om op de Wittenberg te studeren en te wonen. Kom naar onze open avond, loop een dagje mee met studenten of ga voor de volledige beleving en kies voor 24 uur Wittenberg! De Wittenberg Experience Days zijn op 17 januari en 21 februari 2018. Lees Meer »
Liefde, licht en genade meestgezochte Bijbelwoorden
Digitale bijbellezers waren dit jaar vooral op zoek naar liefde, licht en genade. De meest gelezen bijbeltekst was Psalm 23. Dat staat in het jaaroverzicht van debijbel.nl, de bijbelwebsite van het NBG. Lees Meer »
Tuesday 2 January 2018
Eleos neemt directeur Pro Life over
Eleos, specialist in christelijke ggz, heeft per 1 januari 2018 Abwin Luteijn aangetrokken als nieuwe bestuurder. Lees Meer »
Friday 8 December 2017
Is een loonstijging verantwoord?
De economie trekt aan en daarmee staat de loonvraag weer centraal. Na jaren van loonmatiging mag de portemonnee wel weer eens gespekt worden, vindt zowat iedereen in Nederland. Moeten we allemaal meezingen in het koor van loonstijging? Lees Meer »