'Werkgevers leren niets van burn-out'
Om burn-outs te voorkomen moeten werkgevers meer durf hebben om persoonlijk met hun personeel te praten. Dat zei werkcoach Petra van der Horst in het programma De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Maar werkgevers leren helaas vaak niets van burn-outs, merkt zij op. Lees Meer »
5 dagen geleden
Over naar de concurrent
Bij je nieuwe werkgever is in de eigen arbeidsvoorwaardenregeling een concurrentiebeding opgenomen en niet in de eigen arbeidsovereenkomst. Mag dat wel? Lees Meer »
5 dagen geleden
Afgewezen om je leeftijd
Je solliciteert en je wordt afgewezen omdat men een oudere ervaren werknemer wil hebben. Is hier sprake van leeftijdsdiscriminatie en mag dat volgens de wet? Lees Meer »
Friday 19 May 2017
Vitaminen onder de schil
De economie en werkgelegenheid groeien, maar voor mensen met een flexibel arbeidscontract blijven heel veel deuren hermetisch gesloten. En dat is onrechtvaardig, ook als je naar de Bijbel kijkt, stelt CGMV-bestuurder Niels Rook in het RD. Hij pleit ervoor dat werkgevers juist investeren in de flexibele krachten. Lees Meer »
​Solliciteren vanuit een Toekomstbedrijf
Stel, je wilt na een aantal netwerkbijeenkomsten van het UWV verder met werk zoeken. Wat doe je dan? Je wordt werknemer in een fictief bedrijf. Hierdoor blijf je in het werkritme, deel je ervaringen en talenten en word je gezien door werkgevers. Lees Meer »
Arbeidsmarkt steeds beter voor werklozen
De arbeidsmarkt trekt aan. En dat is goed nieuws voor kortdurend, maar ook steeds meer langdurig werklozen. Vooral degenen die één tot twee jaar zonder werk zitten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Lees Meer »
Brief aan Schippers: zzp'er heeft ruimte nodig
Kleine zelfstandigen die bewust hebben gekozen voor het ondernemerschap, mogen niet de dupe worden van regels om schijnconstructies tegen te gaan. Een nieuw kabinet doet er beter aan de risico's te verkleinen die bedrijven lopen als zij mensen in dienst nemen. Lees Meer »
'Digitaal onderwijs loopt achter op markt'
Het blijft een kunst om het onderwijs zo in te richten dat leerlingen goed voorbereid kunnen deelnemen aan de maatschappij. Hoe vaak hoor je de opmerking niet dat opleidingen niet voldoen aan de eisen die banen aan starters op de arbeidsmarkt stellen? Lees Meer »
Friday 28 April 2017
Stage lopen op Red Light District
”Ik geloof niet dat een vrouw gemaakt is om dagelijks met een aantal vreemde mannen naar bed te gaan. En als iemand daar wel in gelooft stel ik ze graag de vraag of ze zouden willen dat hun eigen dochter dit beroep zou doen. Als men gelooft dat dit gewoon normaal is? Waarom niet, zou ik dan zeggen?!” Lees Meer »
Wednesday 26 April 2017
'Solliciteren met David en Goliath'
De kans dat je de enige gegadigde bent voor een functie, is klein. Waarschijnlijk concurreer je met tientallen anderen. Daarom is het zaak dat je onmiddellijk opvalt met je sollicitatie en je cv. CGMV helpt je op weg met de workshop ‘Jouw Elevator Pitch’, waarin het Bijbelverhaal van David en Goliath centraal staat. Lees Meer »