Meer banen, meer vacatures en meer werkenden: de arbeidsmarkt trekt verder aan. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het laatste Kwartaalbericht arbeidsmarkt. Lees Meer »
Friday 10 November 2017
Nieuwe directie CGMV vakorganisatie
Na zeven jaar neemt directeur Huib Jongenburger afscheid van CGMV. Hij maakt plaats voor Martin van Eerde (rechts op de foto) en Niels Rook (links op de foto) als nieuwe directie van de vakorganisatie. Lees Meer »
Friday 27 October 2017
Nog minder vakbondsleden in 2017
Het aantal leden van een vakbond in Nederland blijft dalen. In maart waren het er 1,7 miljoen, wat een daling van 15.000 mensen betekent met een jaar daarvoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees Meer »
'De Bijbel is een tijdloze inspiratie voor de samenleving'
CGMV bestaat 65 jaar. De vakvereniging strijdt voor de belangen van haar leden, maar ze wil ook een belangenbehartiger zijn en gids op het gebied van werk en inkomen én klankbord voor christenen op het kruispunt van werk, geld en geloof. Niet-leden kunnen ook een beroep doen op de vakvereniging. Klanten zijn welkom om tegen een scherp tarief gebruik te maken van de vele diensten. Een unicum in vakbondsland. Lees Meer »
Tuesday 10 October 2017
Vertrouwen in regeerakkoord
Op punten had het regeerakkoord concreter gekund en hadden de contouren scherper getekend kunnen worden, vindt CGMV vakorganisatie voor christenen. Maar over de grote linie heeft CGMV vertrouwen in het regeerakkoord. Lees Meer »
'Weinig begrip voor onderwijsstaking'
Vakbonden riepen leerkrachten in het basisonderwijs massaal op om het werk op 5 oktober 2017 neer te leggen en naar Den Haag te komen. CGMV plaatst daar hun kanttekeningen bij. Bij de huidige oproep om te staken lijkt ten onrechte alleen de roep om een hoger salaris de boventoon te voeren en het moment is ongelukkig. Lees Meer »
Friday 29 September 2017
ECB wil jeugdwerkloosheid te lijf gaan
Mario Draghi wil dat de jeugdwerkloosheid in de Europese landen wordt aangepakt. In een toespraak in Ierland uitte de ECB-voorzitter kritiek op regeringen die meer kunnen en moeten doen aan een gunstigere arbeidsmarkt voor jongeren. Lees Meer »
Friday 22 September 2017
CPB: 'Hogere lonen in komende jaren'
Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de komende jaren hogere lonen in zicht komen. Dit valt af te leiden uit de positieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit stelt het bureau in de tijdens Prinsjesdag gepubliceerde Macro Economische Verkenning (MEV). Lees Meer »
Friday 22 September 2017
Dijsselbloem wordt lid van vakbond
Demissionair minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) stelde dinsdag een voorbeeld door lid te worden van de FNV. Hij vertelde dit aan de pers en liet hiermee zien dat hij veel belang hecht aan de vakbonden. Lees Meer »
Wednesday 13 September 2017
Quotum arbeidsbeperkten bij overheid
De overheid moet meer arbeidsbeperkte werknemers krijgen. Vanaf 2020 zullen instanties boetes krijgen als zij het quotum niet halen. Dit heeft het kabinet vrijdag besloten na aandringen van demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. Lees Meer »