'300.000 fte aan onbetaald overwerk'
Van de zeven miljoen werknemers in Nederland verricht een groot deel regelmatig onbetaald overwerk. Volgens onderzoek van TNO in opdracht van vakbond FNV staat dit in totaal voor ruim 20 miljard euro per jaar. Lees Meer »
ZZP-organisaties laken behoudend rapport
Drie zelfstandigenorganisaties, waaronder PZO, waarvan CGMV lid is, hebben een onderzoeksrapport van een ambtelijke werkgroep van de overheid sterk afgekeurd. Het onderzoek was gericht op regels van werknemers met een arbeidsovereenkomst en zzp'ers. Het bevat volgens hen "verouderd denkwerk" en een "reeks doelredenaties om systeembehoud te legitimeren". Lees Meer »
Balen van je baas, toch dienstbaar zijn
Bij werken hoort dienen. Je bedient niet alleen de klant, maar ook de werkgever. Dat laatste kan best een opgave zijn. Vooral als een leidinggevende gedrag vertoont waaraan je je ergert. Hoe ga je daarmee om? Met gestrekt been erin? Of alles maar bedekken onder de mantel der liefde? Lees Meer »
CBS: Horeca kent minste ziekteverzuim
Afwezigheid door ziekte, de aantallen verschillen behoorlijk van sector tot sector. Het CBS deed landelijk onderzoek naar ziekteverzuim in 2016 en de achtergrond daarvan en publiceerde dit afgelopen woensdag. In de horeca blijken de minste verzuimuren te zijn geweest en de meeste in de sector openbaar bestuur. Lees Meer »
CGMV viert, met TimZingt en Carola Schouten
Dit jaar bestaat CGMV 65 jaar. Als je die 65 jaar wilt overzien dan merk je dat er veel gebeurd is. Nederland is in die periode op allerlei vlakken veranderd. De arbeidsmarkt ziet er nu heel anders uit dan 65 jaar geleden. Ook binnen CGMV is er in die jaren veel veranderd.  Lees Meer »
Categorieën Algemeen
Tags cgmv
Friday 30 June 2017
Van vluchteling tot kamerbode
​Als het over de Tweede Kamer gaat, denk je al snel aan de premier, ministers of tenminste aan Kamerleden. Maar om alle activiteiten in de Kamer op rolletjes te laten lopen, lopen heel wat mensen achter de schermen het vuur uit hun sloffen. Kamerbode Sara Baronete Gomes (47) is één van hen. „Genodigden vinden het geweldig om ontvangen te worden in hun eigen taal.” Lees Meer »
Friday 30 June 2017
CBS: 20% dienstverbanden is flex
Het aantal werknemers met een flexibel dienstverband blijft toenemen. Ruim één op de vijf werkenden had in 2016 een flexibele arbeidsrelatie. Vorig jaar waren ruim 1,8 miljoen werkenden flexwerker, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In 2003 gold dit nog voor 1,1 miljoen mensen. Lees Meer »
Friday 30 June 2017
Tear neemt Happietaria over
Per 1 juli neemt ontwikkelingsorganisatie Tear het Pop-up restaurantconcept Happietaria over van stichting Happy Gift. Directeur Christiaan Brester van Happy Gift gaat zich verder richten op zijn bedrijf in de duurzame energiesector. Lees Meer »
Wednesday 28 June 2017
CHE werkt samen aan ICT-opleidingen
De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Microsoft Solution Integrator HSO gaan samenwerken. Het doel is het ontwikkelen van twee ICT-opleidingen op de hogeschool. Dinsdag tekenden de directeur van HSO Nederland Jan Koedijk en CHE-Directeur Janneke Louisa een intentieverklaring. Lees Meer »
Wednesday 28 June 2017
Beter voorbereid op zendingsmissie
Op zaterdag 17 juni verzamelden ruim 225 mensen zich in Veenendaal voor de OM Toerustingsdag. Tijdens deze dag worden aankomende zendelingen getraind, toegerust en bemoedigd om de taak op te pakken die voor hen ligt. Ook hun ouders en thuisfrontteam kregen meer informatie over uitzending. Lees Meer »