Onderzoek CGMV: 52 procent leraren basisonderwijs moet overwerken
Ook de christelijke vakorganisatie CGMV vindt dat de maat vol is: Den Haag mag zich niet langer doof houden voor problematiek in het basisonderwijs. Vanaf nu moet met spoed worden gewerkt aan: kleinere klassen, ruimte voor scholen om personeel aan te nemen, vermindering administratieve regeldruk, een evenwichtige beloning en het creëren van mogelijkheden voor leerkrachten voor scholing. Lees Meer »
Wednesday 21 June 2017
CNV in actie voor goed onderwijs
Vanwege deze situatie komt CNV Onderwijs, samen met #POinactie, de andere bonden en de PO-Raad in actie. De boodschap voor het nieuw te vorme kabinet: ‘Investeer in het basisonderwijs’. Het POfront pleit voor minder werkdruk en meer salaris. Lees Meer »
'Digitaal onderwijs loopt achter op markt'
Het blijft een kunst om het onderwijs zo in te richten dat leerlingen goed voorbereid kunnen deelnemen aan de maatschappij. Hoe vaak hoor je de opmerking niet dat opleidingen niet voldoen aan de eisen die banen aan starters op de arbeidsmarkt stellen? Lees Meer »
Friday 27 January 2017
AOb: werkdruk jaagt leraren weg
Eén op de acht leraren zoekt in een andere sector naar werk. Dat blijkt uit de Cao-enquête 2017 die de Algemene Onderwijsbond (AOb) afgelopen zomer heeft gehouden onder leden. Volgens de cijfers zijn steeds meer werknemers in het onderwijs de hoge werkdruk enerzijds tegen lage salarissen anderzijds zat. Dit beneemt hen het plezier in het werk en regelmatig ook hun persoonlijk leven. Lees Meer »
CHE organiseert Experience Day voor scholieren
Op woensdag 18 januari 2017 organiseert de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een Experience Day van 10.00 - 14.00 uur. Scholieren (havo, vwo en mbo) kunnen deze dag kennis maken met de verschillende hbo-opleidingen. Lees Meer »
Monday 26 September 2016
Open Dag Che op zaterdag 5 november
Op zaterdag 5 november 2016 zet de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) haar deuren open voor iedereen die kennis wil maken met de tien opleidingen, de docenten en studenten. Je bent van 10.00 uur tot 15.00 uur welkom om sfeer te proeven en vragen te stellen. Lees Meer »
CHE-symposium “De hbo-theoloog: auteur of acteur?”
Op donderdag 21 april 2016 organiseert het lectoraat Geloven in Context van de academie Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een symposium met de titel: “De hbo-theoloog: auteur of acteur?”. Centraal staat het beroep van de hbo-theoloog in een veranderende cultuur. De bijeenkomst is van 9.30 tot 16.00 uur in gebouw Spectrum van de CHE (Oude Kerkweg 100, Ede). Lees Meer »
Tuesday 9 February 2016
Weinig werkenden leren naast hun baan
Slechts twintig procent van de werkenden in Nederland heeft de afgelopen drie jaar een erkend certificaat behaald of een opleiding gevolgd. Vier van de vijf mensen die dat wel hebben gedaan, zijn zelfstandigen. Dit blijkt uit cijfers van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.
Lees Meer »
Wednesday 25 February 2015
Edese godsdienstlerares wint award
De Edese godsdienstleraar Richtje van der Wolf-Emmens heeft op 12 februari tijdens de jaarlijkse studiedag van de Vereniging van Docenten Levensbeschouwing en Godsdienst (VDLG) de Paul Boersma Award in ontvangst genomen. Lees Meer »
'Peuterjuf terecht ontslagen na kerkverlating'
Is ontslagen worden omdat je niet meer naar de kerk gaat terecht? Het College voor de Rechten van de Mens vindt van wel. Ten minste, in het geval van een Zwolse peuterjuf die om deze reden haar baan verloor. Lees Meer »