Tuesday 17 January 2017
Echtscheiding, te laat voor de Bijbel?
'Er is niets meer aan te doen', bij dit gevoel kunnen ook christelijke echtparen aanbelanden na een lange periode van strijd. Uit elkaar de enige weg die nog rest? Professor dr. H.J. Selderhuis spreekt voor pastoraal werkenden ​over de christelijke gemeente en de vragen over echtscheiding. Lees Meer »
Kerkdeuren open voor ontslagen V&D-medewerkers
De Amersfoortse Sint Franciscus Xaveriuskerk zet tot en met vandaag, donderdag 25 februari, de deuren open voor ontslagen V&D medewerkers. De taakgroep Kerk en Samenleving van de Raad van Kerken organiseert speciale ochtenddiensten in de Hoor- en Leerzaal van de pastorie, waar de V&D medewerkers kunnen binnenlopen om hun hart te luchten. Lees Meer »
Categorieën Kerk
NGK en CGK beginnen opleiding voor interim-predikanten
De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) starten deze maand met een éénjarige opleiding voor interim-predikanten, meldt de nieuwsbrief van de GKv. Lees Meer »
Tuesday 12 January 2016
'Eijk ontsloeg redacteur uit Utrecht'
Rooms-katholiek aartsbisschop Wim Eijk heeft opnieuw voor ophef gezorgd door een gelovige uit zijn bisdom te laten ontslaan, zo meldt Trouw. Het gaat om Werend Griffioen, hoofdredacteur van Martinus Magazine, een parochieblad in Utrecht. Griffioen verklaarde zelf "de laan uit te zijn gestuurd" na een kritisch hoofdredactioneel commentaar over de Rooms-Katholieke Kerk in de editie van november. Lees Meer »
Categorieën Kerk
Monday 22 June 2015
30'ers in de kerk - recensie
Het is een vraag waar veel kerken in Nederland de hersenen over kraken: hoe betrek je dertigers bij de gemeente? Emeritus predikant Margje Kuijper uit Houten probeert in het boekje 'Aandacht voor 30-ers' een antwoord aan te reiken aan voorgangers, kerkenraadsleden en andere betrokkenen. Lees Meer »
Studentenkerk Nijmegen moet conservatiever worden
De Rooms-Katholieke studentenkerk van Nijmegen moet een conservatievere koers gaan volgen. Dit heeft het bisdom van Den Bosch bekend gemaakt. Lees Meer »
Lelie zorggroep en kerken in Zeist gaan samenwerken
Drie kerken in Zeist willen diaconaal gaan samenwerken met de christelijke Lelie zorggroep. Lees Meer »
Wednesday 3 December 2014
Site voor pastoraal werk vernieuwd
De vernieuwde PastorWijzer is vanaf nu online. Initiatiefnemer Boekencentrum laat dit weten in een persbericht. Lees Meer »
Categorieën Kerk
Tags pastoraat
Ook vrouwen mogen bisschop worden in Church of England

De benoeming van de eerste vrouwelijke bisschop in de Church of Engeland is naar verwachting nog een kwestie van weken.

Lees Meer »
Categorieën Kerk
Tags man/vrouw
Aartsbisschop sticht klooster voor bankiers
De Anglicaanse aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, start een ‘klooster voor bankiers’. In deze kloostergemeenschap krijgen managers en andere werkenden in de financiële dienstensector de mogelijkheid om zich een jaar terug te trekken. Lees Meer »
Categorieën Kerk
Tags klooster