Thursday 8 March 2018
Werkloosheid daalt naar niveau 2001
Dit jaar zal het aantal mensen dat werkloos is dalen tot het niveau van 2001. Intussen neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe. Het tekort aan arbeidskrachten wordt naar verluidt met de dag nijpender. Lees Meer »
Vergroening van de economie noodzakelijk?
“Vergroening van de economie is een grote en noodzakelijke opgave voor Nederland. Efficiënter omgaan met energie, grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen kan de structuur van de Nederlandse economie versterken.” Lees Meer »
COLUMN | Wordt jouw baan overgenomen door een robot?
Ben je nog aan het twijfelen over de juiste studiekeuze? Het grote aanbod aan opleidingen kan het je alleen maar moeilijker maken. Wat je in ieder geval beter van je lijstje als toekomstig beroep kunt afstrepen zijn callcenter medewerker, typiste en juridische secretaresse. Althans, volgens de universiteit van Oxford. Lees Meer »
Wednesday 16 September 2015
CGMV reageert op nieuwe Rijksbegroting
De economie trekt aan en de overheid verlaagt voor 5 miljard euro de belasting, waardoor iedereen er volgend jaar iets bij krijgt. Dat is mooi. Maar CGMV wil zich niet laten regeren door cijfers en inkomensplaatjes. Het gaat om de menselijke waarden. Lees Meer »
Een menselijke arbeidsmarkt met dienstbare robots
De econoom Keynes waarschuwde al in 1930 voor ´technologische werkloosheid´: het afnemen van werkgelegenheid door de komst van machines. Die angst is niet uitgekomen, benadrukt minister Asscher op het SWZ-congres. De boodschap is helder: ook nu hoeven wij daar niet bang voor te zijn. Het optimisme van dit congres vraagt om een kritische noot. Lees Meer »
Franse ondernemer nieuwe directeur bank Vaticaan
De Franse ondernemer en financieel expert Jean-Baptiste de Franssu is met onmiddellijke ingang benoemd tot voorzitter van het Instituut voor Religieuze Werken (IOR), de bank van het Vaticaan. Dat heeft het Vaticaan woensdag bekendgemaakt. Lees Meer »
Kabinet wil meevallers gebruiken voor werkgelegenheid
Het kabinet is naar verluidt van plan na de zomer de belasting op arbeid te verlagen. Dit moet nieuwe banen opleveren, schrijft het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van bronnen rond het kabinet. Wanneer er financiële meevallers zijn, zullen die volgens het FD door het kabinet worden gebruikt om via lagere belastingen de werkgelegenheid te verbeteren. Lees Meer »
Werkgelegenheid voor uitzendkrachten groeit verder
De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is verder gegroeid. Eind maart/eerste drie weken van april is het aantal uitzenduren met 4% toegenomen en de omzet met 4% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Lees Meer »
1 op de 6 werd noodgedwongen zzp’er in 2013
Van de personen die in 2013 zzp’er zijn geworden, zegt 15 procent dat dit noodgedwongen was door ontslag en 1 procent noodgedwongen door faillissement. In 2012 was dit beduidend hoger en gaf 22 procent nog aan noodgedwongen door ontslag en 8 procent door faillissement zzp’er te zijn geworden. De belangrijkste redenen om als zzp’er aan de slag te gaan, zijn de mogelijkheid om ‘eigen tijd in te delen’, ‘onafhankelijkheid’ en ‘naar eigen inzicht handelen’. Wanneer zzp’ers gevraagd worden naar hun meest favoriete opdrachtgever, heeft Google de grootste voorkeur, gevolgd door Center Parcs, BAM en ProRail. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group naar de arbeidsmarktontwikkelingen onder 860 zzp’ers. Lees Meer »
Categorieën Economie
Tags google zzp
Monday 24 February 2014
CBS: werkloosheid stijgt naar 8,6%
De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid nam in januari 2014 met 10 duizend toe en kwam uit op 678 duizend personen. Dat is 8,6 procent van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in januari 2014 uitkwam op 460 duizend, 23 duizend meer dan in december. Lees Meer »