Wednesday 29 March 2017
Veranderingen omdenken vanuit de Bijbel
The times they are a changin’. Over dit vergezicht van Dylan kan geen misverstand bestaan. De tijden veranderen sneller dan ooit. Traditionele machtsblokken verkruimelen in een week en op een zwarte dag stokt de beurs. Wie in deze mondiale ontwikkeling aan het kortste eind trekt, kan morgen zijn hand ophouden. Lees Meer »
Friday 27 January 2017
COLUMN: Rijk
Een klein groepje meiden uit de buurt is met elkaar in gesprek. Ik luister wat mee totdat een van hen aan mij vraagt: Bettelies, hoort u bij de rijke of bij de arme mensen? Lees Meer »
Wednesday 18 January 2017
'Geef zorgprofessionals vertrouwen'
De ouderenzorg ligt onder het vergrootglas. Wie de kranten openslaat, ontkomt niet aan verontrustende berichten. Maar door de aandacht van media en politiek is er een dynamiek ontstaan die geen recht doet aan de inzet van duizenden zorgmedewerkers, iedere dag weer, om onze ouderen liefdevolle zorg en aandacht te geven. Lees Meer »
COLUMN | ​Van keuzestress naar levensles
Nietsvermoedend begon ik een tijdje geleden een aandoenlijk gesprekje met de 3-jarige Lisa. We hadden het over later, "als ze groot zou zijn.” Enthousiast stelde ik allerlei beroepen voor, terwijl er langzaamaan een frons op haar voorhoofd verscheen. Ik ging argeloos door met mijn opsomming. "En?", vroeg ik ten slotte, "wat zou jij willen worden?"  Lees Meer »
COLUMN | ​Waarom ik geloof in sociaal ondernemen
Ik nader het einde van mijn opleiding en moet mij gaan richten op wat voor werk ik wil gaan doen. In deze reeks droom ik hardop over mijn toekomstige baan. Vandaag: waarom ik geloof in sociaal ondernemen. Lees Meer »
Wednesday 16 September 2015
COLUMN | You Only Live Once?
Als Nederlandse jongere groei je op in een samenleving waar de mogelijkheden eindeloos zijn. De wereld ligt aan je voeten en de #YOLO’s vliegen je om de oren. Hoe ga jij om met die vrijheid? Word je gelukkig en enthousiast bij het besef dat je zoveel kan kiezen? Of heb ook jij last van de Fear Of Missing Out? #FOMO Lees Meer »
Wednesday 22 April 2015
COLUMN | Wordt geld jouw held?
Door een jeugddienstcommissie was mij gevraagd om hier over te spreken. ‘ Wordt geld jouw held?’ Over geld en de verleidingen daarvan. Dat ze mij hiervoor gevraagd hadden, lag wel voor de hand. Er zijn niet zoveel dominees die ook bankier zijn. En kan dat wel? Gaat dan wel samen? Lees Meer »
Wednesday 1 April 2015
COLUMN | Wat drijft ons leiderschap?
Op heel veel plaatsen heb jij als individu bewust of onbewust invloed op anderen. Die invloed kun je zien als leiderschap. Dat is niet altijd formeel, vanuit een leidinggevende rol, maar vaker nog informeel. Denk maar aan de invloed die jij bijvoorbeeld hebt op je kinderen, collega’s, zakelijke relaties of je buren. De manier waarop mensen die invloed uitoefenen kan verschillen. Dat noem je dan een verschil in leiderschapsstijl. Lees Meer »
Monday 20 October 2014
Column | MKB'ers gezocht!
De Europese economie draait voor een groot deel op het Midden en Klein Bedrijf (MKB). In veel economieën is het MKB goed voor meer dan 70 procent van de banen. In ontwikkelingslanden is het percentage MKB veel kleiner en het lijkt erop dat er een verband bestaat tussen de hoeveelheid banen in het MKB en armoede. Dit wordt wel ‘The Missing Middle’ genoemd. Werkelijke ontwikkeling zal dan ook afhankelijk zijn van mogelijkheden voor ondernemers er iets van te maken.  Lees Meer »
Categorieën Column
Tags mkb om
Friday 18 July 2014
Column | Ben jij vrij?
Achter onze buren begint het bos. Om te voorkomen dat het wild de woonwijk in loopt, staat er een hoog hek. Een tijdje terug liep ik met onze hond naar het bos en zag dat een ree in de achtertuin van onze buren liep. De poort in het hek was blijkbaar door een onverschillige passant open blijven staan. De ree was aan de verkeerde kant terecht gekomen en zat nu vast. De poort moest weer open om de ree zijn vrijheid terug te geven. Reeën horen niet in de achtertuin, maar in de vrijheid van het bos. Lees Meer »