Chick-fil-A opent op zondag voor mensen in nood
Normaal gesproken is de Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A op zondag gesloten, maar op 27 december maakten verschillende vestigingen in de staat Texas een uitzondering. De reden? Tornado's die door de Amerikaanse staat raasden, en een spoor van vernieling achterlieten. Lees Meer »
Veel minder vrouwen in religieus ambt in VS
Er is een grote afname van het aantal vrouwelijke religieuzen in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport van de universiteit van Georgetown. Lees Meer »
Ontslag abortus-weigerende gynaecoloog wellicht onwettig
Het ontslag als directeur van een ziekenhuis dat de Poolse gynaecoloog Bogdan Chazan boven het hoofd hangt, is onwettig. Dat zegt professor Bogna Obidzinska van Catholic Voices Polen in een interview met CNA. Chazans weigering een abortus te laten uitvoeren "paste perfect in de wet, en hij had het recht, volgens de wet op de gewetensvrijheid". Lees Meer »
Krijgen christelijke gastarbeiders het onmogelijke voor elkaar: een kerk in Saoedi Arabië?
Kerkbouw is verboden in het islamititsche Saudi-Arabië. En op dat gebied lijkt nu iets bijzonders te gebeuren. Onder de vele migranten in Saudi-Arabië bevinden zich veel Egyptenaren die Koptisch zijn. Het lijkt er nu op dat deze Koptische kerk een overeenkomst heeft kunnen sluiten met Saudi-Arabië. Die overeenkomst zou betekenen dat er binnenkort een Koptische kerk in Saudi-Arabië gebouwd gaat worden. Lees Meer »
Bisdommen voor 35 miljoen garant voor boekwinkel Weltbild
De bisdommen Augsburg en München-Freising willen voor ongeveer 35 miljoen garant staan om het concern van de religieuze uitgeverij en online-boekenwinkel Weltbild en boekhandel Hugendubel te redden. Lees Meer »
Wantrouwen naar medewerkers in Europese productiebedrijven
Bijna de helft van de  Europese productiebedrijven (46%) beschouwt zijn medewerkers als grootste bedreiging voor de informatieveiligheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van informatiebeheerder Iron Mountain en PwC. Lees Meer »
70.000 extra medewerkers voor feestdagen bij Amazon
Het Amerikaanse ecommerce-bedrijf Amazon neemt in de VS meer dan 70.000 mensen aan vanwege de drukte rond de feestdagen. Dit bracht Amazon dinsdag naar buiten.  Lees Meer »
Oudste werknemer McDonald's in Europa is 88
Hij is 88 jaar en weet niet van ophouden, de oudste werknemer van McDonald's in Europa. En waarom zou hij ook, want het personeel en de klanten van het hamburgerrestaurant lopen met hem weg. Bovendien kijkt hij altijd weer uit naar de dagen waarop hij aan het werk mag. Lees Meer »