Arbeidsmarkt steeds beter voor werklozen
De arbeidsmarkt trekt aan. En dat is goed nieuws voor kortdurend, maar ook steeds meer langdurig werklozen. Vooral degenen die één tot twee jaar zonder werk zitten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Lees Meer »
Groei werkgelegenheid, maar ook meer uitsluiting
Ondanks de groei van de Nederlandse economie neemt de werkgelegenheid niet genoeg toe om iedereen die kan of wil werken een betaalde baan te bieden. Dat staat in de Arbeidsmarktanalyse 2017 die UWV vandaag heeft gepubliceerd. Het rapport beschrijft de belangrijkste uitdagingen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Lees Meer »
'Verbod tariefafspraken zzp'ers brengt markt uit balans'
De Autoriteit Consument en Markt verbiedt tariefafspraken voor zzp'ers. Volgens Maurice Limmen leidt dit verbod ertoe dat het evenwicht op de arbeidsmarkt nog verder uit balans raakt. Lees Meer »
Wednesday 22 February 2017
CGMV steunt 'Ouderenmanifest'
Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) omarmt het manifest "Waardig ouder worden" van het Zilveren Pact wat de initiatiefnemers (ChristenUnie, Omroep MAX en ouderenorganisatie KBO-PCOB) hem gisteren in Den Haag overhandigden. Lees Meer »
Wednesday 15 February 2017
'Tweedeling op arbeidsmarkt tegengaan'
Voor het eerst sinds 2009 is het aantal werklozen gedaald. Ondertussen raken wel steeds meer zzp’ers opdrachten kwijt door nieuwe wet- en regelgeving. CGMV-bestuurder Martin van Eerde reageert in het actualiteitenprogramma "Uitgelicht" van Family7 op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees Meer »
Wednesday 8 February 2017
'Flexibilisering maakt kwetsbaar'
In de nieuwe verkenning over de arbeidsmarkt signaleert de WRR dat bepaalde groepen kwetsbaren de flexibilisering van de arbeidsmarkt niet kunnen bijbenen. Zij kampen met onzekerheid over hun inkomen. Te veel flexibilisering leidt tot "stress" en "levenslooponzekerheid." Lees Meer »
CGMV: discussie over ontslagvergoeding
Werkgevers willen de ontslagvergoeding op de schop nemen. Als het aan hen ligt mogen werknemers de ontslagvergoeding alleen nog gebruiken voor scholing en begeleiding naar een andere baan. Lees Meer »
Friday 20 January 2017
CBS: Sterke afname werkloosheid
De werkloosheid in Nederland is in 2016 sterk gedaald en in de laatste drie maanden van het jaar ging het zelfs met gemiddeld 9000 mensen omlaag. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in haar laatste cijfers. Lees Meer »
Tuesday 11 October 2016
Nieuw blad voor 1200 christenagrariërs
CGMV agrariërs en Contact Christen Agrariërs (CCA) – samen goed voor 1200 christenagrariërs – willen hun missie en visie bundelen. Ze werken al jaren intensief samen. Vanaf dezen maand brengen ze ook een gezamenlijk blad uit. Dat heeft de naam 'Verbinding' gekregen en zal vier keer per jaar verschijnen. Het eerste nummer valt 15 oktober op de mat van de leden.  Lees Meer »
De grote gevolgen van de nieuwe Wet werk en zekerheid (WWZ)
De eerste maatregelen van de nieuwe Wet werk en zekerheid (WWZ) zijn al per 1 januari 2015 ingegaan. Deze nieuwe wet heeft grote gevolgen. Over het algemeen zijn werknemers en werkgevers nog niet echt druk met wat er op stapel staat. Toch gaat er heel wat veranderen. Een aantal belangrijke wijzigingen zet ik op een rij. Lees Meer »