'300.000 fte aan onbetaald overwerk'
Van de zeven miljoen werknemers in Nederland verricht een groot deel regelmatig onbetaald overwerk. Volgens onderzoek van TNO in opdracht van vakbond FNV staat dit in totaal voor ruim 20 miljard euro per jaar. Lees Meer »
ZZP-organisaties laken behoudend rapport
Drie zelfstandigenorganisaties, waaronder PZO, waarvan CGMV lid is, hebben een onderzoeksrapport van een ambtelijke werkgroep van de overheid sterk afgekeurd. Het onderzoek was gericht op regels van werknemers met een arbeidsovereenkomst en zzp'ers. Het bevat volgens hen "verouderd denkwerk" en een "reeks doelredenaties om systeembehoud te legitimeren". Lees Meer »
CBS: Horeca kent minste ziekteverzuim
Afwezigheid door ziekte, de aantallen verschillen behoorlijk van sector tot sector. Het CBS deed landelijk onderzoek naar ziekteverzuim in 2016 en de achtergrond daarvan en publiceerde dit afgelopen woensdag. In de horeca blijken de minste verzuimuren te zijn geweest en de meeste in de sector openbaar bestuur. Lees Meer »
Friday 30 June 2017
CBS: 20% dienstverbanden is flex
Het aantal werknemers met een flexibel dienstverband blijft toenemen. Ruim één op de vijf werkenden had in 2016 een flexibele arbeidsrelatie. Vorig jaar waren ruim 1,8 miljoen werkenden flexwerker, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In 2003 gold dit nog voor 1,1 miljoen mensen. Lees Meer »
Friday 23 June 2017
Markt schreeuwt om jonge mbo'ers
Jongeren zijn kansrijk op de arbeidsmarkt. Met name naar mbo-opgeleide mensen onder de 30 is volop vraag. En steeds minder jongeren vragen een WW-uitkering aan. Dat blijkt uit cijfers van het UWV en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Lees Meer »
Arbeidsmarkt steeds beter voor werklozen
De arbeidsmarkt trekt aan. En dat is goed nieuws voor kortdurend, maar ook steeds meer langdurig werklozen. Vooral degenen die één tot twee jaar zonder werk zitten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Lees Meer »
Groei werkgelegenheid, maar ook meer uitsluiting
Ondanks de groei van de Nederlandse economie neemt de werkgelegenheid niet genoeg toe om iedereen die kan of wil werken een betaalde baan te bieden. Dat staat in de Arbeidsmarktanalyse 2017 die UWV vandaag heeft gepubliceerd. Het rapport beschrijft de belangrijkste uitdagingen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Lees Meer »
'Verbod tariefafspraken zzp'ers brengt markt uit balans'
De Autoriteit Consument en Markt verbiedt tariefafspraken voor zzp'ers. Volgens Maurice Limmen leidt dit verbod ertoe dat het evenwicht op de arbeidsmarkt nog verder uit balans raakt. Lees Meer »
Wednesday 22 February 2017
CGMV steunt 'Ouderenmanifest'
Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) omarmt het manifest "Waardig ouder worden" van het Zilveren Pact wat de initiatiefnemers (ChristenUnie, Omroep MAX en ouderenorganisatie KBO-PCOB) hem gisteren in Den Haag overhandigden. Lees Meer »
Wednesday 15 February 2017
'Tweedeling op arbeidsmarkt tegengaan'
Voor het eerst sinds 2009 is het aantal werklozen gedaald. Ondertussen raken wel steeds meer zzp’ers opdrachten kwijt door nieuwe wet- en regelgeving. CGMV-bestuurder Martin van Eerde reageert in het actualiteitenprogramma "Uitgelicht" van Family7 op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Lees Meer »