'het woord 'pensioen' komt in mijn bijbel niet voor'
Billy Graham gaf regelmatig aan dat het woord 'pensioen' niet in zijn Bijbel voorkwam. Hij wilde daar mee zeggen dat er in de kerk allerlei mensen uitzien naar hun pensioen. Maar als ze met pensioen zijn, zetten zij die tijd niet in voor verdieping van hun geloof en christelijk hulpbetoon. En wat verwacht de kerk van hen? Dat ze zich actief inzetten of dat ze vooral langs de zijlijn anderen aanmoedigen die bezig zijn met kerkenwerk? Lees Meer »
'Onverwoestbare' Bijbel kan tegen water en vuil
Forever Publishing, een uitgeverij uit New York (VS), brengt de zogenaamde 'Forever Bible' ('Voor-altijd-Bijbel') uit. Dat meldde de Duitse christelijke nieuwsdienst Idea maandag. De Bijbel is watervast, bestand tegen vuil en allerhande vloeistoffen en is zelfs opgewassen tegen overmatig gebruik. Lees Meer »
Categorieën Bijbel
Prinses Beatrix bij 200-jarig jubileum NBG
Prinses Beatrix zal zaterdag 28 juni in Utrecht de viering van het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bijwonen. Onder het thema 'Deel het verhaal' brengt het NBG voor alle leeftijden een gevarieerd programma rondom de Bijbel. Lees Meer »
Marleen de Pater nieuwe voorzitter Nederlands Bijbelgenootschap
De ledenraad van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft een nieuwe voorzitter benoemd: mevrouw M.L. de Pater-Van der Meer. Aan haar heeft dr. Henk van de Graaf het voorzitterschap na de maximale zittingstermijn van 10 jaar overgedragen. Lees Meer »