Wednesday 22 November 2017
Aantal technische vacatures explodeert
De technologische sector zit hard verlegen om personeel. Niet alleen nu maar ook in het aankomende decennium, zo blijkt uit een onderzoek van het Economisch Bureau van de ING. De industrie heeft de komende twaalf jaar maar liefst 120 duizend vacatures te vervullen. Lees Meer »
Nog veel zwangerschapsdiscriminatie
Zwangerschapsdiscriminatie moet verder worden teruggedrongen. Het gebeurt nog te vaak dat een tijdelijk contract van een zwangere niet wordt verlengd. Het kabinet wil samen met maatschappelijke organisaties gerichter toezicht door het team Arbeidsinspectie van de Inspectie SWZ. Lees Meer »
Friday 17 March 2017
Een assessment! Wat nu?
Assessments komen steeds vaker voor in het bedrijfsleven. Bedrijven hebben bij het zoeken naar personeel soms behoefte aan méér dan een sollicitatiegesprek. Vooral als er een keuze moet worden gemaakt tussen meerdere kandidaten. Uit onderzoek van Kent University blijkt dat een assessment de meest betrouwbare manier is om sollicitanten te toetsen. Lees Meer »
'Meer zekerheid nodig voor zzp'er'
De wet DBA lijkt op de tocht te staan. Een wet die zowel zzp’ers als inhurende organisaties aangaat. Politieke partijen profileren zich in hun programma’s over pensioenen voor zzp’er, verplichte AOW en fiscale aanpassingen. De positie van de zzp’er is hoogst onduidelijk. Werk aan de winkel dus voor het volgend kabinet. Lees Meer »
'Vrouwelijke parttime starters in de meerderheid'
Voor het eerst is de meerderheid van de parttime starters vrouw. Dit blijkt uit Jaaroverzicht ondernemend Nederland 2016 van de Kamer van Koophandel dat vandaag wordt gepubliceerd. Lees Meer »
Wednesday 18 January 2017
Medezeggenschap in opmars
Medezeggenschap bij arbeidsorganisaties in Nederland is in ontwikkeling. Er is minder cao en meer medezeggenschap. Dat vraagt andere kennis en nieuwe vaardigheden. Lees Meer »
Tuesday 17 January 2017
Christen-zijn op je werk
Steeds meer christenen ontdekken dat hun geloof alles te maken heeft met hun werk. Christenen zoeken elkaar ook op om samen op en voor het werk te bidden. In een bestaande bedrijfsgebedsgroep, maar ook bij een ‘bedrijf in de buurt’. Gebed raakt immers de kern van het christen-zijn. Lees Meer »
Wednesday 11 January 2017
WWZ in 2017 aanpassen of afschaffen?
De geloofwaardigheid van de flexwet en het ontslagrecht (de WWZ) is nagenoeg verdampt. Wat nu? Onder het mom van maatwerk steeds kleine wijzigingen doorvoeren of juist aansturen op een algehele en structurele aanpassing van de Wet werk en zekerheid?  Lees Meer »
Vakbonden geven 'zure snoepjes' aan Polynorm in Bunschoten-Spakenburg
Donderdag 21 april hebben (kader)leden van CGMV, CNV en FNV 243 handtekeningen aangeboden aan Toon van de Bogaard, hrm-manager bij Polynorm in Bunschoten-Spakenburg. Lees Meer »
Asscher: discriminatie op arbeidsmarkt aanpakken
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil discriminatie op de arbeidsmarkt strenger aanpakken. Hij laat onderzoeken of de mogelijkheden die de overheid hiervoor heeft, kunnen worden aangescherpt. Lees Meer »