Wednesday 8 March 2017
Bidden voor eerlijk meedoen
Het CGMV besteed vandaag aandacht aan Biddag voor Gewas en Arbeid. - Matteüs 20 vers 1-16 zet ons aan om te bidden voor een arbeidsmarkt van ‘meedoen zonder grenzen’. Om onder andere de ongelijkheid tussen werknemers met een vast en een flexibel contract te verminderen. Eerlijk en rechtvaardig. Lees Meer »
Friday 24 February 2017
Stilte in het midden van de storm
“Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. De ingezette veranderingen zijn niet meer terug te draaien.” Aan het woord is Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde. Op de achterflap van zijn boek 'In het oog van de orkaan' schrijft hij: “Een maatschappelijk systeem geeft op een kantelpunt zelf signalen af, maar die worden lang niet door iedereen herkend. Dat is vergelijkbaar met oog van de orkaan: in het oog is het windstil en onbewolkt, buiten het oog raast de storm. Afhankelijk van waar je staat, ervaar je de stilte of de storm.” Lees Meer »
Nederlandse economie groeit krachtig door
De Nederlandse economie groeide in 2016 met 2,1%. Dit is de sterkste groei sinds 2008. Door krachtiger te groeien dan alle omringende landen, maakt Nederland haar titel als meest concurrerende economie van de Europese Unie waar. Lees Meer »
Friday 10 February 2017
Trainingsdag Omdenken in jeugdwerk
De Wittenberg organiseert op vrijdag 7 april a.s. - vanuit de Jongerenwerkersopleiding en samen met diverse jeugdwerkorganisaties - de trainingsdag Omdenken in het jeugdwerk. Een trainingsprogramma voor tienerleiders, jongerenwerkers en beleidsmakers. Lees Meer »
Friday 27 January 2017
Italiaans dineren op De Wittenberg
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2017 verandert Bijbelschool de Wittenberg in Zeist voor twee dagen in Ristorante Monte Bianco. Tijdens deze twee dagen verzorgen studenten, bewoners van de community en medewerkers een heerlijk diner en een geheel verzorgd avondje uit in Italiaanse sferen. Lees Meer »
Wednesday 25 January 2017
Werkloosheid ouderen daalt snelst
De werkloosheid daalt al weer enige tijd zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Er waren in februari 2014 bijna 700-duizend werkzoekenden. In december 2016 was dit aantal al gedaald naar 482-duizend. Een forse daling van gemiddeld 9 duizend per maand. Opmerkelijk is dat de daling bij de jongeren van 15 - 25 jaar het geringste is. Lees Meer »
Friday 13 January 2017
Past mijn werk echt bij me?
Je hebt een baan, je leven loopt lekker en je verdient niet slecht. Je kunt zomaar die designbank van je dromen kopen. Wat wil je nog meer? Toch knaagt het, want je hebt niet het werk dat echt bij je past. Dus wat nu? Lees Meer »
Dagelijks werk, een christelijke roeping?
Geld verdienen en een baan van veertig uur wordt nauwelijks in verband gebracht met een roeping in Gods koninkrijk. Onbewust gaan veel christenen uit van de stelling: ‘Geloven doe je in de kerk, en op je werk moet je gewoon werken.’ Maar is dat wel waar? Wat hebben God en geloof met je werk te maken? En kun je met je werk God dienen? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
Tags roeping
Wednesday 11 January 2017
RMU: Geef vluchtelingen een baan
Vluchtelingen zijn in Nederland veilig. Maar is dat wel genoeg? Een vluchteling is niet alleen maar bezig zichzelf in veiligheid te brengen. Lees Meer »
Friday 26 February 2016
'Verzuimgesprek hartstikke moeilijk'
Werkgevers zouden actiever informatie moeten inwinnen bij een werknemer over de redenen voor een ziekteverzuim. Dit kan heel veel problemen voorkomen, denkt bedrijfseconoom Jacco van den Berg, want "ziekteverzuim is een kostbare zaak." Van den Berg is ook trainer in verzuimgesprekken. Lees Meer »