'Werkgevers leren niets van burn-out'
Om burn-outs te voorkomen moeten werkgevers meer durf hebben om persoonlijk met hun personeel te praten. Dat zei werkcoach Petra van der Horst in het programma De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Maar werkgevers leren helaas vaak niets van burn-outs, merkt zij op. Lees Meer »
​Solliciteren vanuit een Toekomstbedrijf
Stel, je wilt na een aantal netwerkbijeenkomsten van het UWV verder met werk zoeken. Wat doe je dan? Je wordt werknemer in een fictief bedrijf. Hierdoor blijf je in het werkritme, deel je ervaringen en talenten en word je gezien door werkgevers. Lees Meer »
Brief aan Schippers: zzp'er heeft ruimte nodig
Kleine zelfstandigen die bewust hebben gekozen voor het ondernemerschap, mogen niet de dupe worden van regels om schijnconstructies tegen te gaan. Een nieuw kabinet doet er beter aan de risico's te verkleinen die bedrijven lopen als zij mensen in dienst nemen. Lees Meer »
Wednesday 26 April 2017
'Solliciteren met David en Goliath'
De kans dat je de enige gegadigde bent voor een functie, is klein. Waarschijnlijk concurreer je met tientallen anderen. Daarom is het zaak dat je onmiddellijk opvalt met je sollicitatie en je cv. CGMV helpt je op weg met de workshop ‘Jouw Elevator Pitch’, waarin het Bijbelverhaal van David en Goliath centraal staat. Lees Meer »
Wednesday 8 March 2017
Bidden voor eerlijk meedoen
Het CGMV besteed vandaag aandacht aan Biddag voor Gewas en Arbeid. - Matteüs 20 vers 1-16 zet ons aan om te bidden voor een arbeidsmarkt van ‘meedoen zonder grenzen’. Om onder andere de ongelijkheid tussen werknemers met een vast en een flexibel contract te verminderen. Eerlijk en rechtvaardig. Lees Meer »
Friday 24 February 2017
Stilte in het midden van de storm
“Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. De ingezette veranderingen zijn niet meer terug te draaien.” Aan het woord is Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde. Op de achterflap van zijn boek 'In het oog van de orkaan' schrijft hij: “Een maatschappelijk systeem geeft op een kantelpunt zelf signalen af, maar die worden lang niet door iedereen herkend. Dat is vergelijkbaar met oog van de orkaan: in het oog is het windstil en onbewolkt, buiten het oog raast de storm. Afhankelijk van waar je staat, ervaar je de stilte of de storm.” Lees Meer »
Nederlandse economie groeit krachtig door
De Nederlandse economie groeide in 2016 met 2,1%. Dit is de sterkste groei sinds 2008. Door krachtiger te groeien dan alle omringende landen, maakt Nederland haar titel als meest concurrerende economie van de Europese Unie waar. Lees Meer »
Friday 10 February 2017
Trainingsdag Omdenken in jeugdwerk
De Wittenberg organiseert op vrijdag 7 april a.s. - vanuit de Jongerenwerkersopleiding en samen met diverse jeugdwerkorganisaties - de trainingsdag Omdenken in het jeugdwerk. Een trainingsprogramma voor tienerleiders, jongerenwerkers en beleidsmakers. Lees Meer »
Friday 27 January 2017
Italiaans dineren op De Wittenberg
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2017 verandert Bijbelschool de Wittenberg in Zeist voor twee dagen in Ristorante Monte Bianco. Tijdens deze twee dagen verzorgen studenten, bewoners van de community en medewerkers een heerlijk diner en een geheel verzorgd avondje uit in Italiaanse sferen. Lees Meer »
Wednesday 25 January 2017
Werkloosheid ouderen daalt snelst
De werkloosheid daalt al weer enige tijd zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Er waren in februari 2014 bijna 700-duizend werkzoekenden. In december 2016 was dit aantal al gedaald naar 482-duizend. Een forse daling van gemiddeld 9 duizend per maand. Opmerkelijk is dat de daling bij de jongeren van 15 - 25 jaar het geringste is. Lees Meer »