Thursday 31 August 2017
Steeds afgewezen na sollicitatie?
Een paar maanden geleden liep jouw contract af en werd dit niet verlengd. Je bent nu druk aan het solliciteren, maar het loopt niet echt steeds soepel. Al een paar keer ben je uitgenodigd voor een gesprek, maar uiteindelijk werd je toch afgewezen. Lees Meer »
Friday 25 August 2017
Zittende werknemers in beweging!
Het mag dan een overbekend gegeven zijn dat ieder mens voldoende beweging nodig heeft, veel mensen met zittend werk komen hier toch niet makkelijk aan. De Gezondheidsraad stak afgelopen week weer eens zijn nek uit, met nieuwe bewegingsrichtlijnen. Maar hoe krijg je als werkgever je mensen ook echt in beweging? Lees Meer »
Wednesday 16 August 2017
Burn-out en het evangelie
De Maand van de Filosofie, april, had dit jaar als thema: Rust. Studentenpastor Maarten Vogelaar en promovendus Robert van Putten gaan met elkaar in gesprek. “Zoveel jonge mensen krijgen een burn-out. Terwijl we mogen leven uit de kracht van het evangelie en elkaar daarin moeten helpen in de kerk.” Lees Meer »
Wednesday 2 August 2017
Online check sollicitant aan banden?
Het is bij een sollicitatie meer regel dan uitzondering: de online check. Ga er maar gerust vanuit dat de werkgever je heeft gegoogled en je online profielen heeft nageplozen. Maar is dat wel eerlijk? De EU denkt in ieder geval van niet en neemt maatregelen. Lees Meer »
Balen van je baas, toch dienstbaar zijn
Bij werken hoort dienen. Je bedient niet alleen de klant, maar ook de werkgever. Dat laatste kan best een opgave zijn. Vooral als een leidinggevende gedrag vertoont waaraan je je ergert. Hoe ga je daarmee om? Met gestrekt been erin? Of alles maar bedekken onder de mantel der liefde? Lees Meer »
Friday 30 June 2017
Tear neemt Happietaria over
Per 1 juli neemt ontwikkelingsorganisatie Tear het Pop-up restaurantconcept Happietaria over van stichting Happy Gift. Directeur Christiaan Brester van Happy Gift gaat zich verder richten op zijn bedrijf in de duurzame energiesector. Lees Meer »
Wednesday 14 June 2017
Job Crafting: maak méér van je werk
​Stel dat je het niet meer zo naar je zin hebt op je werk. Sleur en verveling slaan toe. Je aarzelt, dubt en twijfelt. Moet je een andere baan zoeken? De economie trekt weer wat aan en misschien is er wel zicht op ander werk. Of zijn er mogelijkheden om je huidige werk te verbeteren? Lees Meer »
'Voorzichtig met groei economie'
Jan Toering, relatiemanager zakelijk, zorg en onderwijs bij CGMV pleit ervoor om te leren van de crisis die achter de rug is en zuinig te zijn op de winsten die nu worden behaald Lees Meer »
Wednesday 31 May 2017
Spelend ontsnappen aan sleur
Een mens werkt om te leven. Zelfs de sabbat is bestemd voor de mens. Toch stoppen we onze beste krachten en mooiste jaren in noeste arbeid. En dat is niet voor niets. Goed werk houdt je niet alleen van de straat, maar geeft ook zin aan de schepping. Lees Meer »
Wednesday 31 May 2017
Seminar over werk en christen-zijn
Bedrijfsgebed.nl heeft een tip voor mensen die met Pinksteren naar Opwekking gaan: de seminar 'Leven met LEV op je werk'. Het is de eerste seminar over het thema ‘christen-zijn op je werk’ op de Opwekkingsconferentie ooit, volgens de organisatie. De seminar is op zondagmiddag 4 juni (na de massale Sing-In) 16.15 tot 17.30 uur. Lees Meer »