60'ers leven langer en fitter
De levensverwachting stijgt. Zestigjarigen zullen in 2040 naar verwachting drie jaar langer leven dan de huidige zestigers. Welke gevolgen zal dat met zich meebrengen? Wat is bijvoorbeeld het effect van de grote hoeveelheid informatie, die mensen steeds meer te verwerken krijgen? Lees Meer »
Op de camping inloggen op je werkomgeving?
Biedt een zesurige werkdag mogelijkheden om werkstress te verminderen en om een betere balans tussen werk en privé te realiseren? Het nieuwe college in Amsterdam wil een experiment met een zesurige werkdag voor ambtenaren. Levert dat inderdaad minder stress op en zorgt dat voor een betere balans tussen werk en privé? Lees Meer »
​Leiding geven aan constante verandering
Maatschappelijke organisaties hebben baat bij meer zakelijke management skills in hun leiderschap. Omgekeerd vaart het management van bedrijven wel bij meer mensgerichte leiderschapskwaliteiten. De steeds sneller veranderende samenleving vraagt bovendien om managers met verstand van zaken, inspiratie én reflectief vermogen. Wat kunnen bedrijven, instellingen en charitatieve organisaties hierin (van elkaar) leren? Lees Meer »
Sportief evenement Woord en Daad op Posbank
Op zaterdag 12 mei organiseert ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad de jubileumeditie van het sportieve wandel- en fietsevenement in het prachtige Posbank-natuurgebied aan de westelijke rand van de Veluwe. Het evenement voorziet in recreatieve korte routes en in langere routes voor de sportieve uitdaging. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Lees Meer »
CGMV helpt zelfstandigen AVG-proof te worden
Nog maar een kleine maand en dan treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. In heel de Europese Unie krijgen bedrijven, instellingen, maar ook zelfstandigen hier vanaf 25 mei 2018 mee te maken. Erg belangrijk dus om te weten wat er op je afkomt en hoe je hier klaar voor bent. Lees Meer »
Slechts 4 procent jongeren zonder werk of studie
Nederlandse jongeren draaien het meest mee in de maatschappij binnen Europa. Slechts 4 procent van de mensen tussen de 15 en 25 jaar zat in 2017 zonder werk of opleiding. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS). Lees Meer »
'Blijf communiceren tijdens je burn-out'
Ondanks dat je alleen maar rust wilt op het moment dat je met een burn-out thuis komt te zitten, moet er helaas best nog wat geregeld worden. Loes Dreschler, jurist bij CGMV, legt beknopt uit wat je rechten en plichten zijn als je langdurig met een burn-out kampt en wie je daarbij kunnen helpen. Lees Meer »
'Meer begrip nodig voor ex-kankerpatiënten'
Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt daar te weinig rekening mee gehouden op werkvloer. Lees Meer »
Friday 12 January 2018
Voordelen van de werkende 50-plusser
Vijftigplussers konden in de achterliggende crisisjaren maar moeilijk werk vinden. Hoe is dat nu? Van de ongeveer 400.000 werklozen zijn er zo'n 87.000 tussen de 55 en 75 jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees Meer »
Friday 8 December 2017
Is een loonstijging verantwoord?
De economie trekt aan en daarmee staat de loonvraag weer centraal. Na jaren van loonmatiging mag de portemonnee wel weer eens gespekt worden, vindt zowat iedereen in Nederland. Moeten we allemaal meezingen in het koor van loonstijging? Lees Meer »