Balen van je baas, toch dienstbaar zijn
Bij werken hoort dienen. Je bedient niet alleen de klant, maar ook de werkgever. Dat laatste kan best een opgave zijn. Vooral als een leidinggevende gedrag vertoont waaraan je je ergert. Hoe ga je daarmee om? Met gestrekt been erin? Of alles maar bedekken onder de mantel der liefde? Lees Meer »
Friday 30 June 2017
Tear neemt Happietaria over
Per 1 juli neemt ontwikkelingsorganisatie Tear het Pop-up restaurantconcept Happietaria over van stichting Happy Gift. Directeur Christiaan Brester van Happy Gift gaat zich verder richten op zijn bedrijf in de duurzame energiesector. Lees Meer »
Wednesday 14 June 2017
Job Crafting: maak méér van je werk
​Stel dat je het niet meer zo naar je zin hebt op je werk. Sleur en verveling slaan toe. Je aarzelt, dubt en twijfelt. Moet je een andere baan zoeken? De economie trekt weer wat aan en misschien is er wel zicht op ander werk. Of zijn er mogelijkheden om je huidige werk te verbeteren? Lees Meer »
'Voorzichtig met groei economie'
Jan Toering, relatiemanager zakelijk, zorg en onderwijs bij CGMV pleit ervoor om te leren van de crisis die achter de rug is en zuinig te zijn op de winsten die nu worden behaald Lees Meer »
Wednesday 31 May 2017
Spelend ontsnappen aan sleur
Een mens werkt om te leven. Zelfs de sabbat is bestemd voor de mens. Toch stoppen we onze beste krachten en mooiste jaren in noeste arbeid. En dat is niet voor niets. Goed werk houdt je niet alleen van de straat, maar geeft ook zin aan de schepping. Lees Meer »
Wednesday 31 May 2017
Seminar over werk en christen-zijn
Bedrijfsgebed.nl heeft een tip voor mensen die met Pinksteren naar Opwekking gaan: de seminar 'Leven met LEV op je werk'. Het is de eerste seminar over het thema ‘christen-zijn op je werk’ op de Opwekkingsconferentie ooit, volgens de organisatie. De seminar is op zondagmiddag 4 juni (na de massale Sing-In) 16.15 tot 17.30 uur. Lees Meer »
'Werkgevers leren niets van burn-out'
Om burn-outs te voorkomen moeten werkgevers meer durf hebben om persoonlijk met hun personeel te praten. Dat zei werkcoach Petra van der Horst in het programma De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Maar werkgevers leren helaas vaak niets van burn-outs, merkt zij op. Lees Meer »
​Solliciteren vanuit een Toekomstbedrijf
Stel, je wilt na een aantal netwerkbijeenkomsten van het UWV verder met werk zoeken. Wat doe je dan? Je wordt werknemer in een fictief bedrijf. Hierdoor blijf je in het werkritme, deel je ervaringen en talenten en word je gezien door werkgevers. Lees Meer »
Brief aan Schippers: zzp'er heeft ruimte nodig
Kleine zelfstandigen die bewust hebben gekozen voor het ondernemerschap, mogen niet de dupe worden van regels om schijnconstructies tegen te gaan. Een nieuw kabinet doet er beter aan de risico's te verkleinen die bedrijven lopen als zij mensen in dienst nemen. Lees Meer »
Wednesday 26 April 2017
'Solliciteren met David en Goliath'
De kans dat je de enige gegadigde bent voor een functie, is klein. Waarschijnlijk concurreer je met tientallen anderen. Daarom is het zaak dat je onmiddellijk opvalt met je sollicitatie en je cv. CGMV helpt je op weg met de workshop ‘Jouw Elevator Pitch’, waarin het Bijbelverhaal van David en Goliath centraal staat. Lees Meer »