Op de camping inloggen op je werkomgeving?

Friday 1 June 2018
Op de camping inloggen op je werkomgeving? Biedt een zesurige werkdag mogelijkheden om werkstress te verminderen en om een betere balans tussen werk en privé te realiseren? Het nieuwe college in Amsterdam wil een experiment met een zesurige werkdag voor ambtenaren. Levert dat inderdaad minder stress op en zorgt dat voor een betere balans tussen werk en privé?

Martin van Eerde van CGMV reageert in het programma ‘Uitgelicht’ van de christelijke familiezender Family7 op de voor- en nadelen van de zesurige werkdag. Zo vraagt hij zich af of het haalbaar is om je werk in zes, in plaats van acht uur te doen. “Is dat juist niet stressverhogend?” “In het algemeen vinden werknemers het wel plezierig als ze meer invloed hebben op hun werktijden”, aldus Van Eerde.

Digitalisering
​En waar ligt precies de grens van flexibel werken? Van Eerde constateert dat digitalisering de grens van flexibel werken enorm heeft opgerekt. “Vandaag de dag kun je zelfs op je camping inloggen op je werkomgeving, maar ik denk dat het voor niemand gezond is om continue beschikbaar te zijn voor je werk. Je moet ook afstand kunnen nemen, je opladen, nieuwe energie opdoen. Je ziet om je heen dat men op de continue beschikbaarheid terugkomt. Zo is de wetgeving in Duitsland en Frankrijk er al op aangepast dat een werknemer in privétijd niet verplicht inzetbaar hoeft te zijn.”

Bekijk hier de uitzending van Uitgelicht

Bron: CGMV

Reacties