Nieuwe directie CGMV vakorganisatie

Friday 10 November 2017
Nieuwe directie CGMV vakorganisatie Na zeven jaar neemt directeur Huib Jongenburger afscheid van CGMV.  Hij maakt plaats voor Martin van Eerde (rechts op de foto) en Niels Rook (links op de foto) als nieuwe directie van de vakorganisatie.

Huib Jongenburger (63) kwam in 2010 binnen bij CGMV als adviseur en na een periode als interim-directeur werd hij in 2013 benoemd tot directeur. Hij werkte aan een helder en herkenbaar christelijk profiel voor de vakorganisatie. “Bij ons staat de C heel centraal. De persoon Jezus Christus is ons voorbeeld. Het gaat er niet om dat je als organisatie groot bent, maar wel dat je relevant bent. Christelijke organisaties zijn erg bezig met hun voortbestaan. Maar dan ben je niet meer bezig met je missie. Je boodschap gaat dan lading missen”, zei hij in 2013 tegenover het Nederlands Dagblad. Jongenburger rondt nu zijn opdracht af en draagt het stokje over aan de managementleden Martin van Eerde en Niels Rook. En dat doet hij met een goed gevoel: “CGMV heeft een gezonde bedrijfsvoering en is klaar voor de volgende fase, waaraan anderen leiding moeten gaan geven.” 

Wim Sneep
Voorzitter van het toezichthoudend bestuur van CGMV Wim Sneep is dankbaar. “Het bestuur ervaart het als een geschenk van onze Heer om zoveel talenten in de organisatie tot ontplooiing te zien komen, niet alleen bij de nieuwe directie, ook op de afdelingen zien we nieuwe energie, nieuw elan en nieuwe ideeën. Dat is iets om trots op te zijn.”

Nieuw profiel
De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het nieuwe profiel van CGMV. De organisatie richt zich op het leveren van concrete diensten en producten voor leden en klanten. Van Eerde en Rook: “We willen onderweg zijn met mensen in hun loopbaan, verbinding met hen zoeken en op cruciale momenten producten aanbieden waarmee mensen verder kunnen. Binnen de vakbeweging zijn we hierin uniek.” 

Werken aan eigentijdse vakbeweging
De arbeidsmarkt verandert in snel tempo. “Het vraagt veel van mensen om duurzaam en met plezier aan het werk te blijven. Wij willen vanuit onze eigenheid mee-ademen met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met de schijf van vijf – het door ons ontwikkelde recept voor een fitte arbeidsmarkt - geven we hier een positieve invulling aan. Wij voelen ons vakbondsmannen in hart en nieren en we merken dat Nederland meer dan ooit een andere vakbeweging nodig heeft! Een vakbeweging die de gebaande paden durft te verlaten en bereid is samen met leden en klanten nieuwe wegen in te slaan. Wij dragen hier graag aan bij in de wetenschap dat we leven in nauwe verbondenheid met onze God en Vader”, aldus Van Eerde en Rook.

Taakverdeling
Niels Rook zal zich vooral richten op strategie- en beleidsontwikkeling, het leggen van verbindingen met partners, samenwerkingsrelaties en de communicatie naar buiten toe. Martin van Eerde zal zich met name bezighouden met de dienstverlening, de bedrijfsvoering en de opinie- en visievorming. Van Eerde (45) trad in 1998 in dienst bij CGMV. Rook (37) is sinds 2003 verbonden aan de vakorganisatie.

Bron tekst en foto: CGMV

Reacties