Aantal technische vacatures explodeert

Wednesday 22 November 2017
Aantal technische vacatures explodeert ​​De technologische sector zit hard verlegen om personeel. Niet alleen nu maar ook in het aankomende decennium, zo blijkt uit een onderzoek van het Economisch Bureau van de ING. De industrie heeft de komende twaalf jaar maar liefst 120 duizend vacatures te vervullen.

Dit aantal staat voor de mensen die nodig zijn in de techsector, wil deze een bepalende rol blijven spelen in de economische groei van ons land, zo stelt de ING. Internationaal gezien zijn bedrijven als chipmachinemaker ASML, chipproducent NXP en technologieconcern Philips van cruciaal belang voor de positie van Nederland.

De verwachte groei van de techindustrie is aan het eind van dit jaar 10 procent. Op dit moment staat deze voor 286.000 banen. Volgens het bankbedrijf blijft deze groei met hoog tempo doorzetten in de aankomende jaren, mits er tenminste voldoende personeel wordt aangetrokken en opgeleid om de open plekken in te gaan vullen.

De tekorten aan vakkundig personeel zijn nu al groot en een kwart van de bedrijven in de sector kampt hiemee. Dit zit hun eigen activiteiten in de weg en belemmert de bedrijfsgroei. Met name de vraag naar hoger opgeleid personeel blijft oplopen, denkt de ING.

Bron: Nu.nl

Reacties