Dijsselbloem wordt lid van vakbond

Friday 22 September 2017
Dijsselbloem wordt lid van vakbond Demissionair minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) stelde dinsdag een voorbeeld door lid te worden van de FNV. Hij vertelde dit aan de pers en liet hiermee zien dat hij veel belang hecht aan de vakbonden. 

"Er zit een structureel probleem onder dat we er niet in slagen om reële koopkrachtwinst te realiseren. Ik geloof dat al sinds 2001 de reëel beschikbare inkomens in Nederland nauwelijks zijn verbeterd", sprak Dijsselbloem. Hij ziet dat in de economie het meeste 'vet op de botten' zit bij het grootbedrijf en het middenbedrijf. De overheid en de huishoudens blijven hierbij achter, adus de minister.

Welkom
Om de looneis van de bonden kracht bij te zetten, werd de PvdA-man zelf lid van een vakbond om een signaal af te geven. CGMV schrijft dat zij het jammer dat de minister niet bij hun vakorganisatie is aangesloten. De toekomstige minister van Financiën is wel van harte welkom.

De Schijf
De FNV scoorde gisteren hoog op de medialadder met de oproep om de lonen te verhogen. CGMV heeft echter een nieuwe visie op de arbeidsmarkt ontwikkeld die hout snijdt op de lange termijn: de schijf van vijf. Lees er hier alles over.
 

Reacties