Steeds afgewezen na sollicitatie?

Thursday 31 August 2017
Steeds afgewezen na sollicitatie? Een paar maanden geleden liep jouw contract af en werd dit niet verlengd. Je bent nu druk aan het solliciteren, maar het loopt niet echt steeds soepel. Al een paar keer ben je uitgenodigd voor een gesprek, maar uiteindelijk werd je toch afgewezen.

In de eerste plaats is het echt positief dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dat betekent dat jouw cv en jouw sollicitatiebrief van goede kwaliteit zijn. Maar hoe verliepen de sollicitatiegesprekken. Wat vond je er zelf van? En waar liep je tegenaan?

Wie ben jij en wat kun je?
Op dit moment biedt CGMV de workshop Jouw Elevator Pitch aan, waarbij je leert om jezelf goed neer te zetten in 100 woorden. Hoe leg je kort en krachtig uit wie je bent en wat je passie is voor de baan die wordt aangeboden? Juist de elevator pitch dwingt je om je boodschap kernachtig te houden. Geen ingestudeerd verkooppraatje, maar heel in het kort een verhaal waarin je vertelt wie jij bent en wat je kan. Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen. In deze workshop leer je je pitch te verwoorden en door te oefenen leer je het ook te presenteren. 

Training
Heb je behoefte aan een presentatietraining in een veilige kleine groep, ga dan naar de pagina van Jouw Elevator Pitch en kijk wat CGMV voor jou kan betekenen.

Door: Tonnis Rademaker, juridisch adviseur bij CGMV

Bron: Candle / CGMV

Reacties