Doe vrijwilligerswerk... op je werk!

Friday 4 August 2017
Doe vrijwilligerswerk... op je werk! Wat als je iedere ochtend met een stralende glimlach je bed uit zou springen, fluitend onder de douche zou stappen, neuriënd aan je ontbijt zou schuiven en zingend op weg zou gaan naar je werk: de plek waar je iedere dag weer naar uitkijkt? 

Het geheim: doe vrijwilligerswerk. Niet zozeer vrijwillig in de vorm dat je er geen cent voor krijgt - hoewel die vorm heel andere mooie dingen op kan leveren - maar in de vorm dat je er iedere ochtend echt gewillig en het liefst nog met een lading positieve energie weer voor opstaat. Zonder dat het van iemand moet, behalve misschien van je lege portemonnee.

Minder vrijwillig
Maar laten we eerlijk zijn: precies de baan hebben die je wil en iedere dag dolenthousiast naar je werk huppelen, da's niet altijd en voor iedereen realistisch. Soms moeten er gewoon tomaten geplukt, putjes geschept en billen verschoond. Niet omdat het leuk is, maar omdat het moet. Lang niet iedereen heeft immers meteen wanneer die uit zijn studie komt rollen z'n droombaan al in handen. Soms duurt het nog wel vijf of tien of twintig jaar. Of misschien heb je nog geen flauw idee van wat die droombaan dan zou zijn. En zolang het geld nog niet op je rug groeit en die ene baan nog ergens in je dromen zweeft, moet er op een actievere manier brood op de plank terechtkomen. Dan maar een iets minder vrijwillig baantje.

Lees verder op CGMV.nl

​​Rianne de Groot (26) heeft een opleiding creatieve therapie (dramatherapie) gevolgd. Ze is getrouwd en heeft een baby, Judah. Ze zoekt een baan, werkt aan een kinderboek, houdt van schrijven en blogt voor CGMV jongeren over werk en inkomen en wat haar nog meer bezighoudt.

Reacties