CHE werkt samen aan ICT-opleidingen

Wednesday 28 June 2017
CHE werkt samen aan ICT-opleidingen De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Microsoft Solution Integrator HSO gaan samenwerken. Doel is het ontwikkelen van twee ICT-opleidingen op de hogeschool. Dinsdag tekenden de directeur van HSO Nederland Jan Koedijk en CHE-Directeur Janneke Louisa een intentieverklaring.

Naast HSO wil de CHE met nog een groep andere (IT-)bedrijven gaan samenwerken. De reden dat de Edese hogeschool start met ICT-opleidingen is de groeiende behoefte aan ICT-personeel in de regio. Eerder dit jaar kondigden zij daarom al aan dat in 2018 twee nieuwe opleidingen beschikbaar komen. Het gaat om een bachelor HBO-ICT en een Associate Degree ICT Services. De opleidingen worden ook in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld en uitgevoerd.

Samenwerking
HSO en de CHE gaan kennis en experitise delen in de vorm van medewerkers en faciliteiten. Koedijk zegt hierbij dat beide organisaties een structurele samenwerkingsrelatie willen. "Kennis ontwikkelen, kennis delen en onderzoek" zijn de hoofdelementen. Hij is ook blij om te zien dat de CHE enthousiasme en energie toont om hoger onderwijs en bedrijfsleven bij elkaar te doen komen. Bovendien is het voor HSO een unieke gelegenheid om hun netwerk van met name jonge hoogopgeleiden uit te breiden

Bron: Ede Stad

Reacties