Vitaminen onder de schil

Friday 19 May 2017
Vitaminen onder de schil De economie en werkgelegenheid groeien, maar voor mensen met een flexibel arbeidscontract blijven heel veel deuren hermetisch gesloten. En dat is onrechtvaardig, ook als je naar de Bijbel kijkt, stelt CGMV-bestuurder Niels Rook in het RD. Hij pleit ervoor dat werkgevers juist investeren in de flexibele krachten.

​Het lijkt er zo mooi voor te staan en alle analyses van de arbeidsmarkt tekenen stijgende lijnen. Maar is het wel zo fraai als niet iedereen mee kan doen, vraagt Rook zich af. Mensen met een vast contract staan volop in hun recht als het gaat om het verkrijgen van scholing, hypotheken en pensioen. De flexwerker valt maar al te vaak buiten de boot.

Rechtvaardig
De ongelijkheid tussen vast en flex is onrechtvaardig, aldus Rook. Het zou goed zijn als beide groepen in beginsel gelijk behandeld worden. Rook ziet dit in het verhaal over de eigenaar van de wijngaard in Mattheus 20 terugkomen. De arbeiders die stonden te wachten op een werkgever en pas later op de dag aan de slag mochten, krijgen aan het eind van de werkdag hetzelfde loon uitbetaald. Zo zou onze arbeidsmarkt moeten worden ingericht, vindt Rook. "Dat betekent dat er gelijke voorwaarden gelden voor gelijk werk en dat er geen grote verschillen zijn tussen werkenden met een vast contract en met een flexibel contract."

Schil
Rook was onlangs bij een boekpresentatie over flexwerk, bij de Sociaal Economische Raad (SER). 'Dertig vragen en antwoorden over flexwerk', een boek om het gesprek over flexibel werk op gang te brengen. De vakbondsman merkte in de presentatie een behoudende tendens, waarbij gezegd werd dat 'de flexibele schil' zoveel mogelijk moet worden afgestoten. Het beeld van de flexwerker als het afval van een stuk fruit stuit Rook tegen de borst. Terwijl met het laagje in de schil toch vaak de meeste vitaminen uit het fruit meekomen, merkt de CGMV-bestuurder op.

Cursus
Zo is het ook met de arbeidsmarkt en met ieder bedrijf, ziet Rook. Werken aan een gezonde arbeidsmarkt kan niet zonder te investeren in een vitale flexibele schil. Je kunt flexibele arbeidskrachten ook leren zien als een verrijking voor je bedrijf. Wanneer je ze een cursus aanbiedt, komt dit het bedrijf vroeger of later ten goede.

Bron: RD
 

Reacties