Steun voor persoonlijk scholingspotje

Friday 14 April 2017
Steun voor persoonlijk scholingspotje Het CNV is er 'heilig van overtuigd' dat werknemers die zelf hun scholingstraject kunnen bepalen het sterkst staan in de alsmaar veranderende arbeidsmarkt. Dat zegt CNV-voorzitter Maurice Limmen. Zo pleit de bond - al jarenlang met regelmaat - voor het persoonlijk scholingspotje. Dat hierop inmiddels soms lacherig wordt gereageerd, doet volgens Limmen niets af aan het belang ervan. En het aanhoudende pleidooi lijkt inmiddels niet zonder politiek resultaat.

"Banen veranderen - ze veranderen sneller dan vroeger - en alleen met de juiste kennis en vaardigheden kun je goed blijven in je vak", ziet Limmen. Hoewel iedereen bijscholing belangrijk vindt, komt dit er in de praktijk niet van. De keuze van werknemers is soms simpelweg tussen scholing of de huur betalen. Dat maakt hen afhankelijk van hun werkgever. "Omdat een goed opgeleide beroepsbevolking een belang is van werknemers, werkgevers èn overheid, moeten alle partijen bijdragen aan een potje waaruit je als werknemer je scholing kunt betalen."

'Het kwartje'
In de politiek is het 'CNV-potje' inmiddels ook doorgedrongen. In een recent advies van de Sociaal Economische Raad aan het kabinet was dit een onderdeel. En vorige week nog kwam de zogenaamde individuele leerrekening voorbij als sterke aanbeveling in een advies van een commissie onder leiding van Jolanda Sap. En brancheorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL gaven advies voor een 'ontwikkelrekening'. "Dat gaat de goede kant uit", vindt Limmen. "
Ik verwacht dat bij het nieuwe kabinet het kwartje ook in het persoonlijke scholingspotje valt."

Regie
Limmen legt uit waarom een individueel potje zo nodig is volgens het CNV. "Het is belangrijk dat de regie bij de werknemer zelf ligt, pas dan kun je je eigen verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de toekomst van je werk." Het is volgens de voorzitter ook inspelen op de huidige tijd, waarin banen veranderen en soms functies of zelfs hele sectoren worden geschrapt. Er wordt verwacht dat je als werknemer kunt meebewegen. Je moet de vrijheid hebben over te stappen naar een andere baan. "Dat lukt alleen als je zelf beschikt over geld voor scholing om die beweging te maken, waar nodig aangevuld met advies over de besteding van dat geld", zegt Limmen.

James
Het CNV biedt zelf de James-leerrekening aan. James is een platform van het CNV voor loopbaanontwikkeling. Zij hebben experts in dienst, zoals adviseurs en coaches, die werknemers helpen om zicht te houden op hun loopbaan. Met als doel de match met hun werk goed te houden of tijdig op veranderingen in te spelen. Eventueel in combinatie met een leerrekening kan het CNV via James mensen naar een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt begeleiden.

Bron: CNV / James loopbaan


 

Reacties