Nog veel zwangerschapsdiscriminatie

Friday 7 April 2017
Nog veel zwangerschapsdiscriminatie Zwangerschapsdiscriminatie moet verder worden teruggedrongen. Het gebeurt nog te vaak dat een tijdelijk contract van een zwangere niet wordt verlengd. Het kabinet wil samen met maatschappelijke organisaties gerichter toezicht door het team Arbeidsinspectie van de Inspectie SWZ. 

Aanstaande moeders en werkgevers krijgen extra voorlichting over hun rechten en plichten rond zwangerschap. Voor de vrouwen komt er onder meer een speciale app. De doelen van het kabinet zijn meer begrip voor zwangere vrouwen en betere (verlof)afspraken tussen werkgevers en werknemers.

Recht op verlof
Zwangere vrouwen hebben recht op minimaal 16 weken verlof rond zwangerschap en geboorte. Een werknemer kan ervoor kiezen om tot vier weken voor de bevalling door te werken, maar als dit niet lukt (ook al heeft dat niets met de zwangerschap te maken) gaat het verlof automatisch zes weken voor de vermoedelijke datum in. Zwangere zzp’ers hebben in principe recht op een uitkering van ten minste 16 weken, de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ). 

Niet weigeren
Werkgevers mogen vrouwen niet weigeren voor een baan of anders behandelen op de werkvloer omdat zij zwanger zijn. Uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens onder meer dan 1000 vrouwen blijkt echter dat nog steeds veel zwangere vrouwen te maken hebben met discriminatie op het werk, vaak zonder dat ze dat zelf beseffen.  Denk bijvoorbeeld aan: afwijzing voor een functie vanwege zwangerschap (of moederschap of kinderwens). Ontslag, een tijdelijk contract dat niet is verlengd (mede) vanwege zwangerschap, benadeling bij de arbeidsvoorwaarden of strengere beoordeling in functioneren. 

Kleertjes wassen, foto's inplakken, doorwerken of een heel ander verlof dan verwacht?
Lees verder op CGMV.nl de ervaringsverhalen van Aafke (29), Josina (44) en Merel (32) over werk en verlof rond hun zwangerschap en de geboorte.

​Bron: CGMV
 

Reacties