Kom naar de Week van Hoop 2018
In de week van 17 t/m 23 juni organiseert De Hoop voor de tweede keer een ‘Week van Hoop’. Met sprekers zoals Hans Maat, Danny Dane en Hanneke van Dam. Lees Meer »
60'ers leven langer en fitter
De levensverwachting stijgt. Zestigjarigen zullen in 2040 naar verwachting drie jaar langer leven dan de huidige zestigers. Welke gevolgen zal dat met zich meebrengen? Wat is bijvoorbeeld het effect van de grote hoeveelheid informatie, die mensen steeds meer te verwerken krijgen? Lees Meer »
​Karin van den Broeke nieuwe voorzitter NBG
Het Nederlands en Vlaams Bijbelgenootschap hebben een nieuwe voorzitter: Karin van den Broeke, tot voor kort synodevoorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De ledenraad heeft haar vandaag benoemd in deze functie. Van den Broeke volgt Sybout van der Meer op. Lees Meer »
Op de camping inloggen op je werkomgeving?
Biedt een zesurige werkdag mogelijkheden om werkstress te verminderen en om een betere balans tussen werk en privé te realiseren? Het nieuwe college in Amsterdam wil een experiment met een zesurige werkdag voor ambtenaren. Levert dat inderdaad minder stress op en zorgt dat voor een betere balans tussen werk en privé? Lees Meer »
​Leiding geven aan constante verandering
Maatschappelijke organisaties hebben baat bij meer zakelijke management skills in hun leiderschap. Omgekeerd vaart het management van bedrijven wel bij meer mensgerichte leiderschapskwaliteiten. De steeds sneller veranderende samenleving vraagt bovendien om managers met verstand van zaken, inspiratie én reflectief vermogen. Wat kunnen bedrijven, instellingen en charitatieve organisaties hierin (van elkaar) leren? Lees Meer »
De Ark Mission Vakantiebijbelgids ‘Met volle teugen!’
De jaarlijkse Vakantiebijbelgids van Ark Mission is weer beschikbaar. Dit jaar is het thema ‘Met volle teugen!’. Drie weken lang ontdek je in deze gids het goede leven met God; Hij leidt je naar grazige weiden, Hij geeft je levend water en Hij nodigt je uit om bij Hem te komen als je moe bent. Lees Meer »
Sportief evenement Woord en Daad op Posbank
Op zaterdag 12 mei organiseert ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad de jubileumeditie van het sportieve wandel- en fietsevenement in het prachtige Posbank-natuurgebied aan de westelijke rand van de Veluwe. Het evenement voorziet in recreatieve korte routes en in langere routes voor de sportieve uitdaging. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan onderwijs voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Lees Meer »
CGMV helpt zelfstandigen AVG-proof te worden
Nog maar een kleine maand en dan treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. In heel de Europese Unie krijgen bedrijven, instellingen, maar ook zelfstandigen hier vanaf 25 mei 2018 mee te maken. Erg belangrijk dus om te weten wat er op je afkomt en hoe je hier klaar voor bent. Lees Meer »
Slechts 4 procent jongeren zonder werk of studie
Nederlandse jongeren draaien het meest mee in de maatschappij binnen Europa. Slechts 4 procent van de mensen tussen de 15 en 25 jaar zat in 2017 zonder werk of opleiding. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS). Lees Meer »
'Blijf communiceren tijdens je burn-out'
Ondanks dat je alleen maar rust wilt op het moment dat je met een burn-out thuis komt te zitten, moet er helaas best nog wat geregeld worden. Loes Dreschler, jurist bij CGMV, legt beknopt uit wat je rechten en plichten zijn als je langdurig met een burn-out kampt en wie je daarbij kunnen helpen. Lees Meer »